fredag 16 mars 2012

Selbora rätt ut

Hello, hihi jag kom att tänka på förra sommaren när grannarna runt omkring oss i området som vi bor kom och ringde på dörren och var så oroliga för våran häst måste vara sjuk, hon ligger rätt ut på sidan och tungan hänger ut, hon reagerar inte när man ropar eller något! Första gången blev jag skit rädd och sprang ut till hagen för att konstatera att hon sooooveeer ingen fara :))))). Andra tredje fjärde gången det ringde på dörren den sommaren kunde jag lugnt säga ingen fara hon ligger och slappar och tar livet med ro.

Hon är en så jäkla soft häst :)

Igår kväll stärkte Selbora självförtroendet hos en 11 årig flicka som är ganska så rädd och osäker på hästryggen och inne i boxen. Igår kväll red hon Selbora barbacka och jag ledde i grimman (en liten kvälls promenad, Cornelia red Amadeus). När hon väl hoppade av var hon så stolt och glad, det verkligen lyste i hennes ögon och hon skulle berätta för alla att hon ridit barbacka på en stor häst som dessutom hoppade över ett dike och HON SATT KVAR!!! (är inte det lite typiskt att Sellan hoppar över diket just då??? gaahaaa, hon garanterat kliver över allt i vanliga fall, hoppar inte i onödan liksom :S) men det gick bra och tjejen satt kvar :O
Det var den finaste häst hon ridit och nu var det hennes favvo häst ;))) hon var så stolt och så glad.

Selbora är ju så galet trygg i ridningen man kan kasta upp vem som helst på hennes rygg det känns jäkligt bra faktiskt, i hanteringen behöver hon däremot en fast och bestämd men mycket vänlig hand, har hon det så kan hon vara hur mysig som helst. Det går inte om  man visar någon som helst osäkerhet eller rädsla, då tar hon över direkt genom att hota lite, bli stark och sur o tvär (detta är endast i boxen) ställer man henne i stallgången funkar det skit bra med en fast och bestämd hand ;).

Nobody is perfect <3

Ha en fin fredag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar