måndag 30 december 2013

Våran Chiquita

2013

Snart är det Hej Då 2013 och Hej  2014 :) 

Idag red Cornelia lektion för Ottilia, gick jättebra, jag såg skillnad den här gången i Cornelias ridning, roligt att se. 

Önskar er ett gott slut och ett gott nytt år!


torsdag 26 december 2013

Annandag jul

Hästar ute check, stall sysslor check, Zimba ute på promenad och nu i sin hundgård check (hoppas Beppe kommer och leker med Zimba snart), bread baker bakar bröd check :D nu ska jag dricka kaffe check. 

Daniel jobbar och tjejerna sover som stockar, dom har vänt på dygnet :O

Om en stund ska jag packa ihop lite saker för att flytta till Plantskolevägen för en vecka :) 

Vi hörs! 


onsdag 25 december 2013

Juldagen

Hoppas ni haft en underbar julafton. Vi hade det jättemysigt god mat & dryck, tjejerna fick många fina julklappar även vi vuxna :D 
Här hemma slappar vi förfullt, tittar på Götakanal medans braskaminen sprakar i bakgrunden. Vi fick en bread maker eller kanske baker i julklapp igår så just nu håller den på att baka Grekiskt lantbröd till oss :D 




söndag 22 december 2013

Träning

Idag har vi ju haft instruktör på plats i stallet, jättebra tjej. Hon ska komma ut nu ett par ggr i månaden, det kommer bli super bra. 




fredag 20 december 2013

Duktiga Chiquita

Haha just det igår kväll red jag Chiquita i ca 2-3 minuter, hon var så duktig. Cornelia red nere i paddocken och jag stod där och gav lite halv osäkra råd o tips, när nan står där på marken så ser det så himla lätt ut, gör så här, gör si.  Cornelia tyckte tillslut att jag kunde hoppa upp själv, sagt och gjort så hoppade jag upp men jag hoppade lika fort av :))) Herregud ponny liksom dom tar så himla korta och snabba steg, det gick fort fram bara i skritt ju. Nä tacka vet jag en stor och rejäl häst.. 

Jag kan säga att jag var inte ens närheten av att rida henne så pass fint som Cornelia gör, Chiquita är en ganska tung ponny att rida om jag förstått det hela rätt... 

Kan konstatera att det blir super bra för mig att börja på ridskolan i januari :D 

Ha en fin fredag!

torsdag 19 december 2013

På söndag

Kommer det ut en instruktör till oss, jag trorhon heter Ottilia? Anna har koll på det hon har ridit för henne flera gånger förut. Det blir roligt för Cornelia, hon längtar efter att få träna och åka iväg på lite roligheter :) 

Jag tycker det ska bli jättespännande. 





Det närmar sig julafton

Klapparna är så gott som klara, lite smått kvar nu bara. På lördag åker jag och mamma en kort sväng till stan sen får det vara klart. Söndag och måndag vill jag bara njuta och känna lite julkänsla. 

Under mina snart två veckor hemma så undrar jag hur jag hann med allt när jag jobbade? men det är det där med multitasking! 

Chiquita har det bra, undrar vad tomten ger henne? Gucci och Millan är jätteglada och trivs nog i stallet. Efter julhelgerna nu så ska jag ta tag i lillstugan så kaninerna kan flytta in där. 




torsdag 12 december 2013

Ny kompis i stallet

Välkommen Klaus och Anna :D 

Klaus är en jättefin norsk fjording 5 år och super snäll. Han har varit i stallet en vecka nu tror jag eller är det två? tiden går fort och jag är dagvill just nu. 
Känns kul att Anna och Klaus står här med oss. 


Här sitter jag nu

Jag skäms lite över känslan jag har att det faktiskt är skönt att vara hemma. Jag har tid över för allt som jag trivs med, stallet, hästen, hämta lämna tjejerna, förbereda vardagarna här hemma, träna och sitta i bastun, pyssla hemma, lunch med vänner- händer aldrig annars, hitta ett förhoppningsvis bra arbete igen, känna lugnet, tystnaden och framförallt bara vara.... 

Ingen mer stress varje jäkla dag på ett tag nu iallafall! 

Dagarna är fullt sysselsatta ända skillnade är, att just nu bestämmer jag själv, när var och hur jag vill lägga upp min dag... 

torsdag 5 december 2013

Jag har inte dött

Orkar bara inte nu. I bland är det en anledning till att man fattar vissa beslut, fast man vet inte om det just då, det är så här i efterhand som man plötsligt kommer på att aaaa vilken tur att jag iallafall gjorde si eller så. 

Det är bra med förändringar sägs det? av något negativt kommer alltid något positivt? Det kan vara jobbigt när man själv inte får välja sin förändring, det är någon annan som gör det åt en. 

Så, förlåt att jag är frånvarande, förlåt att jag inte gjort det jag borde men jag är snart på banan igen.. Bara inte just nu! 

En sak är säker jag ska fan i mej stå upp och fightas för min sak det är en sak som är säker.. Tänker hålla huvudet högt hela vägen. 


Men just nu spränger och dunkar det i mitt huvud, behöver nog blunda och sova lite. 

God natt.