tisdag 30 april 2013

Glad Valborg

Mmmm, nu har vi ätit lite gott. Mätt o belåten sitter jag o njuter av ett glas vitt eller två kanske fler och ser ut över sjön. Njuter även av att se majelden på andra sidan sjön. Ska nog ta fram kikaren ,0)))) hihihi jag och min kikare liksom, spana lite!

Jag får väl säga välkommen våren!

Kram från stugan :0





lördag 27 april 2013

Mysig dag med Nanne

Idag har Nanne och jag myst massor. Varit ute och promenerat lite, jag longerade en stund i alla gångarter sen schamponerade jag hans ben. Lite pyssel och mys.

Nu ikväll har D ridit honom och pysslat vidare :)
Han har det bra prinsen..







fredag 26 april 2013

Tung dag & tankar som snurrar

Idag känns det bara olustigt på något sätt. Fick trist meddelande idag ang Selbora, hon är ju min allra första häst och ännu lite speciell för mig. Hon har väl om jag förstod det rätt blivit utdömd och ska tas bort. Mina tankar börjar snurra direkt om jag borde ta hem henne hon kanske kan gå och skrota här hemma i hagarna, vi kan gå ut och promenera i grimma, jobba lite med hennes attityd ;) . Eller nä jag kan för sjutton inte ta hem en sjuk häst..,??? Hon kanske inte ens kan gå här i hagarna. Nej jag vet ingenting just nu!!

Jag har ju Nanne men det känns faktiskt som han kan vara på väg till nya äventyr, och det känns jäkligt jobbigt det med... Om han blir såld? ska jag ha någon mer häst? eller ska jag bara lägga ner det??..

Nä fy bubblan ikväll är det jobbigt värre..,

Godnatt!

torsdag 25 april 2013

Justin Bieber

Ooooo idag är jag faktiskt sliten efter konserten igår. Oh my! vilket ös det var, jag kan faktiskt förstå alla fjortisar :D Jag tycker det var bra!

Ikväll ska jag och Daniel se Rock of Ages på China teatern. En fullspäckad vecka heltenkelt.











tisdag 23 april 2013

Boxplats

Hej hej, Från och med sista maj finns det en ledig boxplats i ett litet trevligt stall i Rönninge.

Din ponny/häst kommer att gå tillsammans med Nanne som är en  kanon snäll frieservalack.

För mer info mejla eller ring

linda75hall@gmail.com

0702 28 70 11

lördag 20 april 2013

Ibland går det dåligt

Och det gjorde det idag när Nanne och jag var ute och red. Jag började med att rida ut barbacka för jag tänkte bara ta en skritt tur kanske lite trav och någon galopp beroende på hur han kändes. Vi kom inte så himla långt för lite längre fram på gatan som vi red på bygger dom ett hus, och herregud! Nanne fick helt frispel för så brukar det inte se ut där. Jag insåg att det är lika bra att rida hem och ta på sadeln, det gjorde jag och så red vi tillbaka samma väg som tidigare men nu satt jag lite bättre och kunde driva på, gick hyfsat bra ända till vi närmade oss någon slags gallerinhägnad då flipade han helt, kastade sig åt sidan galopperade över mina grannars blöta gräsmatta!! Kul, närmre 700 kg häst, det blir snygga avtryck det på gräsmattan. Fan jag skämdes ihjäl! dessutom satt folk och solade sig ute i sina trädgårdar och så kommer vi där på gatan och underhåller:/ Inte nog med det när Nanne blir lite nervös så bajsar han typ på sig hela tiden och där satt dom och fika och åt sin goda bulle och titta på medan Nanne sket ner gatan. Vi red vidare tog en liten galopp i skogen sen lunkade vi hemåt. Ställde Nanne i hagen fixade allt i stallet sen var det bara att ta på sig skäms mössan och gå tillbaka för att städa efter oss, mocka gatan försöka trampa till grannarnas gräsmatta och ursäkta sig litegrann.

Att ha häst är en LIVSSTIL och det är helt underbart!!



Bättre

Simsons öga ser mycket bättre ut. Han är pigg och glad. Vet. kommer ut om 10 dagar för att se att ögat är helt bra.













onsdag 17 april 2013

Veterinären på väg

Kom precis ner till ponnystallet och insåg att jag behöver få ut en veterinär typ NU! Stackars lilla Simson har ett öga som han inte kan öppna och svullet som en golfboll :(



tisdag 16 april 2013

Broddarna bort nu är våren här

I veckan som var tog jag mig i kragen och tog bort Nannes broddar för nu är det vår :)

Nu i veckan eller i helgen så tar jag bort broddarna på Pickan så han också får vår under hovarna ;)





måndag 15 april 2013

nää!!

Är sjuk:( så tråkigt! nä nu måste jag vila, puss på er så länge! /corre som inte kallas för snorre!

Studsboll

Igår var jag och studsbollen med nerverna utan på ute och studsa. My gadd ibland är han en riktig katastrof!! I veckan som var nu så har han blivit riden varannan dag, det går ju inte han måste ridas varje dag och faktiskt ridas svettig och få jobba ordentligt. Rids han inte ordentligt då sitter man med en häst som studsar fram i skritten, kastar sig fram för minsta ljud, går med huvudet högt och är spänd som en fiolsträng. Det är väldigt svårt att själv slappna av när han är på det humöret. Vi tog oss runt ute men skippa galoppen :p istället så red vi slalom i skogen mellan träden så fick hans lilla valnöt jobba lite. Igår var det långt ifrån den här wow känslan som man kan få efter en helt super bra ridtur utan det var mer fokus på att påminna mig själv om att andas, slappna av, sitt stadigt i sadeln, trampa ned stigbygeln, luta mig lite bakåt och ta mig hem lugnt och sansat..

Idag rider Ditte då det blir jobba av för Nanne.

Ha en fin måndag.

söndag 14 april 2013

lördag 13 april 2013

Morgonstund

Upp och hoppa inget ligga o mysa under täcket. Kl 09 var allt klart i båda stallen. Skönt!

Hästarna myser och har det bra trots trist väder.








fredag 12 april 2013

Mitt hjärta

Nanne och jag var ute en liten tur när jag kom hem från jobbet.
Så mysigt och avkopplande att gå till stallet och pyssla lite med Nanne och sen rida ut en sväng.

Lilla hjärtat!





Solen är härlig

:D Simson ligger gärna och solar sig. Här njuter han för fullt av vårsolen. Bekymrar honom inte ett dugg att barnen är runt om kring honom när han ligger där och solar sig. :)))







onsdag 10 april 2013

Skrittar ut

Nu har ponnysarna hoppat litegrann i två dagar så igår blev det en liten tur ut i kvällssolen.

Lite sol i ansiktet är skönt.







Lite nytt

Lite nytt blev det igår till Simpan och Pickisen. Nya beskydd, nya sadelgjordar det var nödvändigt, och lite muffsigt ulligt under magen :D

Det är duktiga små ponnysar och dom förtjänar det bästa.

Jag har haft lite otur med Nannes fina träns från psofsweden :O jag beställde stl Full som var alldeles för stort returnerade det och så skulle dom skicka stl cob som jag skulle prova, vad händer jo jag får ett nytt stl Full skickat till mig. Nu väntar jag på en returpåse som dom skulle skicka till mig och ett nytt träns i rätt storlek men det har inte kommit ännu? :(
Men men det kommer väl.