måndag 28 januari 2013

Bettlöst och barbacka

Igår var Nanne och jag ute och tragglade i 1,5 timme. Jag började med att rida på bettlöst och barbacka, orkade rida med det i ca 20 minuter han hade nerverna utan på och var allt för pigg för att jag skulle kunna slappna av och rida på bettlöst samt barbacka. Så jag red tillbaka till stallet och bytte utrustning till sadel samt remontträns. Sen var det bara att tuta och köra ;) han fick galoppera av sig och så klättrade vi, en svettig häst kom tillbaka till stallet. Han var duktig samlade sig bra i både trav och galopp skritten var inte dålig heller han hade en heldel framåtbjudning.

Imorgon blir det höinköp och lite annat fixande.















torsdag 24 januari 2013

Yes jag gjorde det

Jag gillar bäst att rida barbacka och jag gillar bäst att galoppera :D men gillar INTE galoppera barbacka och så här i efterhand undrar jag varför? För det var ju så sjukt underbart :D ikväll gjorde jag det och det gick av sig självt, Nanne gick in i en jätte fin mjuk galopp och jag satt som gjutet och bara hängde med honom. Helt underbart och jätte kul. Sen kvällstur gnistrande kallt och kritvit snö galopperade vi fram genom skogen barbacka :) faktiskt så idylliskt som det låter var det.

Nu är jag super nöjd :))) behövs inte så mycket liksom för att bli nöjd.

onsdag 23 januari 2013

Lilleman





Bilder från helgen som var















Nämen usch o fy

Nu måste jag skärpa mig. Totalt tomt finns inget roligt att skriva om.

Visst händer det lite smått och gott på hästfronten, två nya ponnyer är på väg in Pickan C ponny som vi känner från förr som vi ska ta på foder samt en liten shettis som kommer från ponnystallet ute på Värmdö han heter Simson, det är ju väldigt gulligt med dessa små ponnyer. Vi får se vad som händer och hur allt går.

Japp, en liten uppdatering bara.

Till något helt annat, Anne bli frisk så vi kan övningsköra ;0)

Hej dåååååååå!!!!



torsdag 17 januari 2013

Dagarna rullar på

Så är det verkligen, dagarna rasar iväg.

Nanne och jag var ute igår kväll på en kvällstur, lite joggning, galopp och skänkelvikningar :) Händer inte så mycket just nu, försöker bara hålla igång Nanne och se till att han blir riden varjedag. Han har fallit ur ganska mycket så just nu är det lite exrtra fokus att se till att han lägger på sig mer. Han har fått ny foderstat med mycket proteiner och fett och hur mycket hö han vill. Och sen med D´s träning av Nanne så väntar jag spänt på att få se mer muskler över ryggen och rumpan :D




KRAFFT PLUSS PROTEIN

Koncentrerat kompletteringsfoder (koncentrat) Tillför protein i kombination med fett och fibrer, samt vitaminer och mineraler i balanserade proportioner. Kan i rekommenderad giva samt med lämpligt grovfoder användas som enda kraftfoder där extra behov av protein finns och kan till hästar med högre energibehov kompletteras med spannmål.

- Avel & uppfödning, Högpresterande, Normalpresterande, Konvalecent och Seniorhäst
- Låg andel stärkelse 10%
- Hög andel fibrer 12%
- Hög proteinkvalitet
- Omega 3 & 6 från växtriket
- Klimatmärkt
- Komplett med mineraler & vitaminer vid rekommenderad giva

Soja extraherad och rostad
Vetekli
Kli av skalad havre
Lusern
Melasserad betpressmassa
Potatisprotein
Koksalt
Sojaolja
Betmelass
Vete
Fruktos

KRAFFT PLUSS Protein kompletterar och säkrar intaget av högvärdigt protein i foderstaten för avelsston, föl och unghästar. Passar även till andra hästar vid behov av protein och mineraler. Passar tillsammans med havre eller som enda kraftfoder vid utfodring av stora grovfoderegivor.


Ha en fin dag!

måndag 14 januari 2013

Brasmys

Just nu sitter jag och myser framför braskaminen. Skönt efter en arbetsdag. Har sovit hur dåligt som helst inatt. Jag har typ jagat möss :O inte på riktigt hoppas jag men jag vet att jag vid ett tillfälle vifta och hade mig,samt skakade täcket. Herregud vad jag drömde! Jobbig värre :))))













Kvällsritt

Burrr, det var kallt i kväll när vi var ute och red men friskt och mysigt :)

Mathilda fick köra April, stolt 6 åring.





lördag 12 januari 2013

Lite bilder



















Min lilla ponny

Herregud vad duktig han var igår, klev rätt in i lastbilen lugnt och fint både dit och hem. Det här har han gjort förr. Han var ganska spänd i början inne i ridhuset så vi tog god tid på oss att promenera runt med honom inna vi satte upp. Nanne var glad det kändes som han tyckte det var kul att komma ut, han var pigg och med öronen nyfiket framåt helatiden. Ditte körde igenom honom ordentligt och hon jobbade hårt innan hon hade honom där hon ville. Nanne är ganska duktig på att busa till det, plötsligt så drar han eller bockar. Han gjorde sina tappra försök igår utan att lyckas ,).

Jag måste säga att han var en klippa helt enkelt, lilla hjärtat. Jag är så sjukt stolt över honom......

Det här var första gången men absolut inte den sista :D


Ha en fin lördagskväll.