lördag 19 maj 2012

Mathilda & April

Så stolt <3
Det är inte så ofta Mattis rider men här fick hon äntligen rida :)

Tack tack!

Selbora

Hej hej underbara lördag och alla vänner!

Tänkte berätta lite om hur Selbora har det. HON HAR DET SUPER BÄST :) jag blir så glad varje gång jag får ett sms och status uppdateringar på fejjan med bilder på henne, mitt <3

Hon har last tränats och kliver rakt in i transporten :) hon tömkörs, dom rider för instruktör. Hon bestämmer i hagen just nu, snälla kompisar, det bästa av allt tycker nog Selbora iallafall är fri tillgång på hö och det tror jag är super för henne. Hon har en kanon bra ägare som föll pladask för Selbora och hon älskar verkligen sin häst <3

När man lämnar över en vän så är det så himla viktigt att man lämnar över till någon som känns 110% tip top bäst på alla sätt o vis. Att man får vara lite delaktig i vad som händer, lite info och bilder det  känns lyxigt för mig, jag är så tacksam :) blir varm ihjärtat varje gång jag hör något från brudarna (Sellan & E).


När Selbora är lugn och fin då har hon det bra!

I mitt hjärta.

fredag 18 maj 2012

Nanne & Aprils dagar

Så här ser hästarnas dagar ut:

Frukost 06:00

Går ut kl 7:30

Får lunch ute mellan 14-16 (höst/vinter fri tillgång)

Går in vid 20:00

Rids och fixas med någon gång under dagen/kvällen

Från och med sista maj går dom ute dygnet runt :) fram till sista augusti  början på september.

Nanne & April har det så härligt, det syns på dom.

Tok galopp

I onsdags kväll red vi Nanne ut till Hallinge där han fick tok galoppera ute på ängarna samt samladgalopp. Anledningen till att han fick galoppera av sig var för att när vi galopperade med honom så kände man att han ville dra hela tiden och det gick hur fort som helst samt en massa glädje språng i galoppen. Han behövde få rusa av sig rejält och det gjorde han kan jag säga, han var vit av skum på kroppen svettig till tusen och en super lugn och nöjd häst på vägen hem. Till min hjälp hade jag Emelie som galopperade av Nanne ska jag säga, det gick liiiite för fort för att jag skulle hoppa upp i sadeln ;)

Vi älskar denna häst han är helt otroligt underbar. Det togs en hel del bilder den här kvällen

Bilder från Hallinge galoppen kommer :) 

fredag 11 maj 2012

Nytt vatten

Gott

Vatten

Mmmmm dricka lite

Ääääntligen fredag igen

Hej, super skönt med fredag igen. Ska ni göra något trevligt? för oss blir det stallhäng som vanligt :) jag måste åka och lämna tillbaka ett par ridstövlar som jag köpt från Hööks, borde ha gjort det för längesen. Alldeles för stor runt vaden :( super snygga! Vi har sällan något inplanerat på helgerna utan tar det som det kommer, det är skönt det.

Ha en underbar fredag!

onsdag 9 maj 2012

Mysig kvällstur

Igår kväll var vi ute och promenerade och körde vagn. Jag och Nanne gick med lite trav för honom och joggning för mig, medans dom andra körde April, så mysigt. Vi var ute och miljö tränade lite grann och det behövs. Nanne reagerar på diverse olika saker ;) med ett lugn och lite träning så försvinner det.

Igår var hovis ute, det var endel att göra med hans hovar. Vi tog bara fram igår och på fredag tar vi bak. Nanne blir otålig så hovslagaren tyckte att vi skulle dela upp den för att han ska få ett positivt minne, att man avslutar när det går bra och fortsätter om ett par dagar. Vi gör så några ggr tills vi känner att han accepterar skoningen bättre. Så på fredag blir det bak också.

Han är ny hos oss så vi väljer att gå sakta fram med allt :)
Han stor trivs här i sina nya stora beteshagar, lugnt och stillsammt, bara han och ett litet russ. Dom har det grymt mysigt. Nanne har ett lugn i sig som är helt otroligt, en underbar häst.

ha en fin onsdag!

Härligt