måndag 30 maj 2011

Glad i hagen

Selbora trivs så bra med sin nya kompis och i sitt nya stall med bra hagar och bra bete, hon är glad. En så länge så går det hur bra som helst att hämta henne från hagen?? why, plötsligt liksom?

Moonlight åker på träningar och tävlingar så ibland är Selbora ensam i hagen/stallet, det går jätte bra hon ropar och piper lite då & då, men inte speciellt stressad på något sätt. När Moonlight kommer tillbaka hem så blir hon jätte glad och springer gnäggand i mot Moonis. Igår hade dom lekt med varandra, galloperat och jagat varandra, det hade jag velat se =)

Måste nämna att bilderna nedan har jag stulit:) från min systers blogg http://sessanochprinsessan.com/ utan att säga något eller fråga, MEN nu säger jag det :)

söndag 22 maj 2011

Äntligen

är vi i Emelies stall... Sellis kommer trivas som bara den här. I det här lilla söta stallet med endast två st boxplatser är det 110% engagemang. Hon bor ju precis bakom oss nu så mysigt kan det bli bättre när man har häst = )

Kommer med mer bilder :D

Sellan i boxen



Selbora & Moonlight i hagen






Sellan och hennes nya kompis.

onsdag 18 maj 2011

Unghäst

Mmmmmmm det var hon verkligen idag när vi hade ridlektion unghäst "fasoner" delux. Men det är ju en utmaning och jag bara älskar det, fast ibland är det jobbigt. Visst vi borde igentligen kanske valt någon pensionär men fan va trist :-S med Sellan är det en utmaning nästan hela tiden =D

Jag behöver tips och hjälp!!

Hon är ju ganska så sur i hagen och jag har svårt att ta in henne från hagen :/ jag måste för det mesta ta in alla tre hästar när jag ska ha Selbora ur hagen. Några enstaka ggr kan jag hämta bara henne men fler talet ggr när jag kommer för att hämta henne ur hagen så lägger hon bara öronen bakåt och går eller springer undan :// och jag blir galen på det här det slutar alltid med att dom andra två hästarna och så får gå in och då kommer hon på engång...

Tips någon?????

måndag 16 maj 2011

En Sliten Grimma

En Sliten Grimma
Text : Carson J. Robison
Musik : Leon Landgren

En sliten grimma hänger i mitt stall
En blanknött sadel ligger på sin pall
Frågar du varför jag tårar bär
blir mitt svar min ponny borta är
Min ponny nu nått slutet på sin färd
Hans hovtramp hörs nu i en annan värld
Han i klöveränger går på vall
Jag är ensam i mitt tomma stall
Han var en vän, just en sån vän man ej tror finnes på vår jord
Jag ofta sade dessa ord
Du är en bra kamrat, en god kamrat, hans ögon gav mig svar
och den bilden i mitt minne lever kvar
En sliten grimma hänger i mitt stall
En blanknött sadel ligger på sin pall
Frågar du varför jag tårar bär
blir mitt svar min ponny borta är
Han var en riktig vän, min ponny
just en sån vän man letar efter
men sällan finner här i världen
Vi hade det underbart tillsammans
och jag glömmer aldrig
hur vi sprängde fram över solbelysta ängar
och delade faror och glädje med varann
Tro mig, han var en verkligt bra kamrat
En sliten grimma hänger i mitt stall
En blanknött sadel ligger på sin pall
Frågar du varför jag tårar bär
blir mitt svar min ponny borta är

söndag 15 maj 2011

Glada

Tjejer ute på ridtur.

Ridtur

Hemma efter en lång och rolig ridtur. Selbora är pigg jätte kul :D jag blir galet glad när jag ser det. Stor skillnad från nu i vinter =o)) idag hade vi sällskap av Hanna som red Älva. Tack för sällskapet tjejer.

torsdag 12 maj 2011

Lek i hagen

Ha ha vad roligt det var att se hästarna leka i hagen nu ikväll när jag var där för att ta in dom, jag var inne i stallet när jag hör hur det dånar i marken, gick ut för att titta då var trion i full galopp där ute :D busade till det lite.

Sov gott!

onsdag 11 maj 2011

pyssel & ridning




Lektion

idag igen :D jippy känns så bra att vi kommit igång med det. Gick super bra idag igen, Sellan är pigg! Vi måste ta lite bilder när vi är på lektion dokumentera liksom :))))

Semesterdag & hovslagartid :)









Lektion

Igår hade vi lektion och det var så kul och gick super bra :) Selbora har aldrig varit så framåt lyssnat så bra på hjälperna som igår, jag fick hålla igen henne lite, hon gjorde till och med ett litet glädje språng :D Emelie var nog lika förvånad som jag över hennes framåt bjudning. Det var från skritt till trav på direkten från trav till galopp på direkten och bra fart i både skritt trav & galopp,vi tränar en del på bla tempoökningar. Kanske att hon börjar komma iform nu med kondition och muskler, vi jobbar iallafall på det. Cornelia ska ha lektion idag tänkte se om jag kan få hänga med på den i eftermiddag ;)) får flörta lite med Emelie.

Den 21 maj flyttar vi till Emelies stall då har vi Selbora nästan runt husknuten inte riktigt men vi kan se henne när hon går i hagen som ligger uppe vid vårat hus, det bli mysigt.

Idag har hovslagaren varit här så nu har hon nya fina skor. kommer med lite bilder sen.

fredag 6 maj 2011

Tycker inte

om att göra andra ledsna & besvikna om jag bara kunde dela på oss halva där och halva där, så är alla nöjda och glada men det funkar ju inte  utan ibland måste man göra ett val.....

Hoppas på fint väder i helgen så vi kan rida massor.